Pre nego što odete

ŠTA PONETI

Vaš prtljag je ograničen na jednu torbu sa stvarima i jedan ranac za dnevne aktivnosti tokom trajanja ture. Opšte je pravilo, ako ne možete da podignete sopstveni prtljag, imate previše stvari. Imajte na umu da je NOMAD SRBIJA , ekspedicija koja ne trpi bilo kakve kofere u Samsonajt stilu, nisu zgodni za nošenje, teški su. Kompaktna, i fleksibilna torba, savršena je za pakovanje, odlaganje u prevozu, pored kreveta, u šatoru…

Za spavanje u šatorima, Nomad Srbija, obezbeđuje dušeke debljine 5 cm, jastuke i vreće za spavanje, tako da je udoban san zagarantovan. Kada pakujete stvari, izbegavajte sintetiku koja može biti vrlo neprijatna u letnjim mesecima, pri visokim temperaturama. Međutim, bez obzira na tople večeri, uvek morate imati na umu da duga odeća koja će vam prekriti ruke i noge može da vas zaštiti od komaraca. Ne potcenite spsko selo, večeri u letnjim mesecima mogu da budu hladna….

Peškiri, vlažne maramice, lični toalet, flašica za vodu, autan za komarce, zaštitni faktor za sunce, naočari za sunce, plastična kesa za prljave stvari, mali osnovni paket za prvu pomoć, sastavni su deo vaše opreme.OBROCI NA NOMAD TURAMA

U vašu turu uključena su tri obroka dnevno: doručak, ručak i večera kao i dve užine.

Namirnice dolaze iz pouzdanih izvora, a što ne znači da se kupuju u supermarketima. Seoska gazdinstva, proverena i atestirana hrana, glavni su izvor snabdevanja.

Protivimo se naknadnim troškovima, pogotovo kada je u pitanju kupovina grickalica, gaziranih sokova, slatkiša…

Seoska domaćinstva obiluju prirodnim sokovima, domaćim kolačima, voćem, mesom, sirom, jajima…


NAŠA OPREMA

Nomad Srbija ekspedicija u potpunosti je opremljena za svaku turu. Šatori, vreće za spavanje, dušeci, jastuci, samo su deo naše opreme koja obezbeđuje udoban san na turneji. Rančeve za pakovanje opreme za dnevne aktivnosti u prirodi takođe obezbeđujemo mi. Kako bi osigurali da dnevni napitci, voda , prirodni sokovi , užina, uvek budu sveži i rashlađeni tokom boravka u prirodi, Nomad Srbija obezbeđuje mobilni frižider koji je prateći deo opreme jedne naše ekspedicije.

Kamp stolice koje postavljamo ispred šatora za dnevni odmor ili oko logorske vatre u večernjim satima omogućavaju da u tišini srpskog sela pričamo priče, igramo se kvizova, organizujemo društvene igre, učimo jedni od drugih, prepričavamo dan koji je ostao iza nas, planiramo sutrašnji… Za igre u reci, rafting, Nomad Srbija obezbeđuje kompletnu opremu, dušeke, štapove za pecanje, maske, peraja….

Da bi se naši kamperi osetili bezbedno, pored aktivnog učešća naših vodiča, za igre u reci, za svakog našeg polaznika Nomad Srbija obezbeđuje bezbednosne prsluke za vodu. Sanke, klisko, krplje za šetnju po dubokom snegu, sastavni su deo opreme koju Nomad srbija obezbeđuje na svojim zimskim turama.