Aktivnosti

Sve naše aktivnosti usmerene su prevashodno na prirodu i otkrivanje njenih skrivenih lepota , koje nadahnjuju i oplemenjuju. Naš moto i vodilja u ovim poduhvatima jeste, da prirodu nismo nasledili od naših predaka, već smo je pozajmili od svoje dece.. U skladu sa tim, mi ne samo da otkrivamo neslućene delove netaknute prirode, već se učimo i odgovornosti prema tom zaveštanju.

Naše aktivnosti su nebrojene, u zavisnosti od doba godine, krajolika u kome obitavamo. Dušek rafting,pecanje, kupanje i ronjenje u reci. Pešačenje i planinarenje. Upoznavanje lekovitog bilja i rastinja, kao i životinjskog sveta. Priče uz logorsku vatru pod zvezdanim svodom i spavanje u šatorima. Snalaženje i orjentiring u prirodi.

Ukratko, naše aktivnosti iskučuju sva tehnološka i civilizacijska pomagala, čiji smo robovi nažalost postali. Povratak prirodi kao i društvene radionice način su da iskoračimo iz rutine svakodnevnice i ostvarimo kontakt sa davno zaboravljenim stvarima.

Društvene aktivnosti, kao što su kviz- šta smo naučili na kampu, improvizovane predstave pod vedrim nebom, rukotvorine, herbarijumi, zaboravljeni zanati, imaju za cilj, kako uživanje u prirodi tako i učenje odgovornosti prema istoj.

U zimskim mesecima, naše aktivnosti sele se u idilične i zabavne snežne avanture. Zimske čarolije kao što su : sankanje, pravljenje igloa, grudvanje i šetanje krpljama po dubokom snegu, pravljenje Sneška Belića, nezaobilazna su radost. Ispijanje čaja nakon ovakvih aktivnosti, uz vatru, vraća nas u ruske bajke iz detinjstva.